ENNYI LESZ A MINIMÁLBÉR éS A GARANTÁLT BÉRMINIMUM 2019. január 1-től NETTÓBAN :

ENNYI LESZ A MINIMÁLBÉR éS A GARANTÁLT BÉRMINIMUM 2019. január 1-től NETTÓBAN :

Kiszivárgott: ennyi lehet jövőre a minimálbér-tudta meg a Blikk.

Hirdetés:

Itt vannak a számok: ennyi lehet jövőre a minimálbér és a garantált bérminimum a kiszivárgott adatok szerint.

Várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre a garantált bérminimum összege, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat – értesült több forrásból a Magyar Idők. Ezzel a minimálbér a szocialista kormányok által meghatározott 2009-es összeg több mint kétszerese lesz, míg a jobban emelkedő bérminimum a 200 ezer forintnál magasabb kereseteket is felhajtja.

Hirdetés:

A garantált bérminimum összege eléri majd a 200 ezer forintot, a minimálbér 150 ezer forintra nőhet. A végleges döntés ezen a héten születik meg a 2019-es évi minimálbért illetően, de a Magyar Idők informátora szerint, ha a munkaadói és munkavállalói oldal megegyezésre jut, akkor erre lehet számítani a jövő évben. Idén egyébként a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180,5 ezer forint.

A 2019-es, 150 ezres minimálbér így már több mint a duplája lesz a Gyurcsány–Bajnai-kormányoknál 2009-ben elérhető összegnek, ráadásul a Fidesz–KDNP-kormányok jelentősen felzárkóztatták az átlagkeresethez viszonyítva is a kötelező legkisebb keresetet. -írja a Magyar Idők.

A cikk forrása: hirbazar.com

>>> Amennyiben hasznosnak találod a cikket, kérjük oszd meg ismerőseiddel is. Köszönjük <<<

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>